11 نکته در مورد گزارش اثرات تغییرات آب و هوایی بر سلامتی


خیابان سیل زده انگلستان

تغییرات آب و هوایی تهدیدی دوگانه برای زندگی و معیشت در بریتانیا ایجاد می کند و بر محیط زیست و سلامت ما تأثیر می گذارد. پیامدهای آن در سطوح مختلف، از تأثیر مستقیم بر دما و سیل گرفته تا تأثیرات بر کیفیت هوا، دسترسی به غذا و آب آشکار می‌شود. با آسیب‌پذیرترین جمعیت‌ها که احتمالاً هم در داخل و هم در سراسر جهان بدترین آسیب را خواهند دید.

پرداختن به تاثیرات تغییرات آب و هوایی یک اولویت اصلی در حفاظت از سلامت است، و پاسخ ما به خطرات سلامت فعلی و آینده و همچنین چالش‌های نوظهور مانند آتش‌سوزی‌های جنگلی، خشکسالی، مقاومت ضد میکروبی و همه‌گیری‌های آینده است.

گزارش اخیراً منتشر شده بر سلامتی تغییرات آب و هوایی در بریتانیا (HECC) که توسط آژانس امنیت بهداشتی بریتانیا (UKHSA) گردآوری شده است، تقاطع های مهم بین تغییرات آب و هوا و سلامت را برجسته می کند و به روزترین شواهد را در مورد خطرات ناشی از آن ارائه می کند. سلامت ناشی از تغییرات آب و هوایی در بریتانیا

از زمان آخرین خلاصه شواهد در سال 2012، رشد قابل توجهی در شواهد، و تشدید قابل توجهی در این خطرات سلامتی وجود داشته است.

در اینجا 11 نکته کلیدی از گزارش HECC آورده شده است:

  1. تغییر اقلیم

آب و هوا در بریتانیا در چند دهه گذشته تغییر کرده و گرمتر، مرطوب تر و آفتابی تر شده است. این تغییر با افزایش کلی دمای جهانی مرتبط است که بر آب و هوای بریتانیا تأثیر می گذارد و منجر به تغییر در الگوهای آب و هوا می شود.

بریتانیا دماهای بالاتر، موج گرمای مکرر و تغییر الگوهای بارندگی، از جمله باران شدیدتر را در برخی مواقع تجربه می‌کند. علاوه بر این، افزایش دمای جهانی به افزایش سطح دریاها کمک می کند و بر خطوط ساحلی بریتانیا تأثیر می گذارد.

با پیشرفت تغییرات آب و هوایی، انتظار می رود اثرات منفی بر سلامتی با گرم شدن تدریجی بدتر شود.

  1. خطرات سلامتی مرتبط با گرما

افزایش دما، همراه با موج های گرمای مکرر و شدید، خطرات بهداشتی مرتبط با گرما را افزایش می دهد. تحت یک سناریوی گرمایش بالا و بدون سازگاری بیشتر با آب و هوا، می‌توانیم تا دهه 2070 هر سال شاهد ده‌ها هزار مرگ ناشی از گرما باشیم.

در دهه 2030، بریتانیا ممکن است شاهد افزایش 166 درصدی مرگ و میر به رقم 4266 مرگ در سال باشد که به افزایش 580 درصدی (10889 نفر در سال) در دهه 2050 و افزایش 1244 درصدی (21544 در سال) تا دهه 2070 خواهد رسید. علیرغم گرم شدن آب و هوا، مرگ و میر ناشی از سرما همچنان یک خطر کلیدی باقی خواهد ماند و همچنین انتظار می رود در چند دهه آینده افزایش یابد، عمدتا به دلیل پیری جمعیت.

  1. سیل و سلامت روان

تغییرات اقلیمی افراد بیشتری را در برابر سیل آسیب پذیر می کند، از جمله مناطقی که قبلاً در معرض خطر نبودند. سیل نه تنها جان انسان ها را تهدید می کند، بلکه اثرات منفی بیشتری بر سلامت، رفاه، اقتصاد و محیط زیست دارد. نکته مهم این است که می تواند منجر به اثرات طولانی مدت و شدید بر سلامت روان شود و همچنین می تواند خطر شیوع بیماری های عفونی را افزایش دهد و دسترسی به خدمات بهداشتی و مراقبتی را مختل کند.

  1. کیفیت هوا و سلامت

کیفیت پایین هوا یکی از بزرگترین خطرات زیست محیطی برای سلامتی است که اثرات منفی مانند بیماری های قلبی عروقی و تنفسی و افزایش خطر مرگ و میر دارد. دلایل اصلی کیفیت پایین هوا در بریتانیا در حال حاضر انتشار گازهای گلخانه ای ناشی از فعالیت های خانگی، فعالیت های صنعتی، تولید برق، حمل و نقل و کشاورزی است.

تغییرات اقلیمی همچنین می‌تواند با تغییر الگوهای آب‌وهوا به گونه‌ای که پراکندگی آلودگی را تغییر می‌دهد، که می‌تواند قسمت‌های آلودگی هوا را افزایش یا کاهش دهد، و همچنین امواج گرما که می‌تواند قسمت‌های آلودگی هوا در تابستان را بدتر کند، بر آلودگی هوا تأثیر بگذارد.

با اعمال کنترل‌ها بر انتشار آلاینده‌های هوا، منابع غالب آلودگی ممکن است تغییر کند – نظارت بر این انتقال برای درک تأثیرات سلامت آینده مهم خواهد بود.

  1. تاثیر بر آلرژی

ما می توانیم فصول گرده غان شدیدتر با غلظت گرده بالاتر و همچنین فصل گرده طولانی تر برای بلوط را انتظار داشته باشیم. علاوه بر این، فصول اسپور قارچ برای گونه های آلرژی زا احتمالا طولانی تر می شود. با این حال، برای گرده چمن، که شایع ترین محرک تب یونجه است، کمتر مشخص است که تغییرات آب و هوایی چه تاثیری خواهد داشت که تا حدی به دلیل تنوع گسترده گونه های علف است. این تغییرات ممکن است تاثیر آلرژی‌های فصلی را بر سلامت بدتر کند و برای افرادی که به این آلرژن‌ها حساس هستند، سنگین‌تر شود.

  1. بیماری های عفونی

با افزایش دما و تغییر الگوهای آب و هوایی، عفونت های ناشی از باکتری های منتقله از غذا و آب مانند سالمونلا، کمپیلوباکتر و گونه های ویبریو ایجاد می شود. می تواند افزایش یابد.

تغییرات آب و هوایی می تواند محیط های مساعدی برای گسترش بیماری ها ایجاد کند. این ممکن است بر مکان یافتن بیماری ها در بریتانیا و مدت زمان ماندگاری آنها در طول سال تأثیر بگذارد. با این حال، تعامل بین آب و هوا و بیماری های عفونی بسیار پیچیده است و عوامل زیادی مانند رفتار انسان نیز در آن نقش دارند.

  1. بیماری های ناقل

آب و هوای گرم‌تر ما می‌تواند دامنه و بقای کنه‌ها و پشه‌های گزنده را که بیماری‌های ناقل را منتقل می‌کنند، افزایش دهد. برای مثال، زمستان‌های گرم‌تر ممکن است به زنده ماندن کنه‌ها و فعال شدن زودتر در بهار و دیرتر در زمستان کمک کند و خطر انتقال بیماری‌هایی مانند لایم و آنسفالیت منتقله از کنه را افزایش دهد.

گرم شدن آب و هوا، همراه با سفر و تجارت جهانی، خطر ابتلا به گونه‌های جدیدی از پشه‌های گزنده را که بیماری‌ها را منتقل می‌کنند، افزایش می‌دهد. تخم های گونه غیربومی پشه Aedes albopictus که می تواند تب دنگی، چیکونگونیا و زیکا را منتقل کند، قبلاً در بریتانیا پیدا شده است. مدل سازی نشان می دهد که لندن در حال حاضر برای بقای آنها مناسب است و مناطق وسیع تری در معرض خطر مناسب شدن در دهه های آینده هستند. اگر دما برای دوره های طولانی از 20 درجه سانتیگراد فراتر رود، به طور بالقوه می توان به آستانه شیوع Chikungunya در آینده، به ویژه در لندن، رسید.

افزایش نیش پشه ها به همراه گرم شدن دما نیز می تواند منجر به شیوع بیماری هایی مانند ویروس نیل غربی در آینده شود.

  1. خطرات آتش سوزی جنگلی

پیش‌بینی‌های تغییرات آب و هوایی نشان می‌دهد که به دلیل تابستان‌های گرم‌تر و خشک‌تر، احتمالاً خطر آتش‌سوزی‌های جنگلی را افزایش می‌دهیم. اگرچه این ممکن است لزوماً به معنای آتش‌سوزی‌های بیشتر نباشد، آتش‌سوزی‌هایی که رخ می‌دهند بزرگ‌تر، شدیدتر و تأثیر بیشتری خواهند داشت. اگر دمای کره زمین تا 2 درجه سانتی گراد افزایش یابد، اداره هواشناسی پیش بینی می کند که روزهای با خطر آتش سوزی در بریتانیا دو برابر شود و فصل آتش سوزی در جنگل تا اواخر تابستان و پاییز تمدید شود.

  1. خشکسالی و امنیت غذایی

با تغییرات آب و هوایی، به دلیل الگوهای بارش کم و دماهای بالاتر، انتظار خشکسالی های مکرر و شدیدتر را داریم. این می‌تواند بر کشاورزی تأثیر منفی بگذارد، باعث اختلال در زنجیره‌های غذایی شود، بر تولید تأثیر بگذارد، منجر به افزایش قیمت، کمبود و کمک به ناامنی غذایی شود.

  1. صفر خالص و سلامت

مسیر انتشار گازهای گلخانه‌ای که ما دنبال می‌کنیم بر شدت تأثیرات تغییرات آب‌وهوایی تأثیر می‌گذارد و در نتیجه بر سطح سازگاری‌ای که برای محافظت از سلامت عمومی به آن نیاز داریم، تأثیر می‌گذارد.

بسیاری از اقدامات برای کاهش تغییرات اقلیمی نیز می تواند برای سلامتی مفید باشد، مانند بهبود کیفیت هوا از کاهش استفاده از سوخت های فسیلی برای انرژی و حمل و نقل، گرم نگه داشتن خانه ها در فصل زمستان از طریق کارآمدتر کردن ساختمان ها در مصرف انرژی، افزایش فعالیت بدنی و بهبود رفاه با تغییر به سمت فعال بودن. سفر، و حرکت به سمت رژیم های غذایی سالم پایدارتر.

برخی از اقدامات کاهشی باید به دقت طراحی و اجرا شوند تا اطمینان حاصل شود که خطرات بالقوه سلامتی به حداقل می رسد و منافع مشترک برای سلامتی به حداکثر می رسد. درک تأثیرات گسترده‌تر اقدامات اقلیمی بر سلامت ما و اینکه فرصت‌های کلیدی برای سلامتی در کجا نهفته است، مهم است تا اطمینان حاصل شود که مزایای عادلانه برای سلامت ما به دست می‌آید.

  1. محیط داخلی و بهداشت

ما حدود 90 درصد از زمان خود را در داخل خانه می گذرانیم، بنابراین این محیط مهمی است که ما در معرض آن هستیم. بنابراین، ساخت خانه‌ها از نظر انرژی کارآمدتر برای کاهش اثرات تغییرات آب و هوا و به عنوان وسیله‌ای برای ارتقای کیفیت محیطی سالم در داخل ساختمان حیاتی است. با این حال، این بهبودها باید با دقت اجرا شوند، از کیفیت پایین هوای داخل ساختمان، گرمای بیش از حد ساختمان، مشکلات سر و صدا و روشنایی جلوگیری شود، و از تهویه کافی اطمینان حاصل شود تا خطرات بالقوه سلامتی به حداقل برسد و منافع مشترک به حداکثر برسد.

کیفیت پایین محیط داخلی با شرایط نامطلوب تنفسی و قلبی عروقی، علائمی از جمله گرمازدگی و گرمازدگی، و همچنین بیماری روانی و حتی مرگ در موارد شدید همراه است. بنابراین، یک رویکرد جامع در هنگام افزایش کارایی کلیدی است: رویکردی که تعامل بین پایداری، مقرون به صرفه بودن، سلامت و راحتی را در نظر می گیرد.

گزارش HECC بر ضرورت کاهش و انطباق با تغییرات اقلیمی برای جلوگیری از اثرات شدید سلامتی تاکید می کند. در حالی که همه در معرض خطر هستند، آسیب پذیرترین افراد بار نامتناسبی از برخی تأثیرات را متحمل خواهند شد، مانند افرادی که دارای برخی از شرایط بهداشتی از قبل موجود هستند، افراد مسن و افرادی که در محله های محروم زندگی می کنند. تأثیرات تغییرات آب و هوایی بین نسل‌ها به طور مساوی توزیع نمی‌شود و تصمیم‌هایی که اکنون می‌گیریم بر شدت تأثیراتی که جوانان امروزی و فرزندانشان احساس می‌کنند تأثیر خواهد گذاشت.

اگرچه ما در حال حاضر شاهد تأثیرات تغییرات آب و هوایی بر سلامت هستیم، بسیاری از اثرات نامطلوب پیش بینی شده سلامت هنوز از طریق اقدامات سازگاری قابل پیشگیری هستند. اقدام سریع برای جلوگیری از سناریوهای بالقوه شدیدی که در گزارش ذکر شده ضروری است. اقدامات برای کاهش تغییرات آب و هوایی فرصتی برای تحقق مزایای بهداشتی اضافی از چنین اقداماتی است.

UKHSA متعهد به رسیدگی به چالش های بهداشتی ناشی از تغییرات آب و هوایی و رهبری تلاش های آمادگی برای تضمین آینده ای سالم تر برای همه است.



Source link